top of page

Hoidon toteutus

Nukutushammashoidon toteuttaa yhteistyössä hammaslääkäri ja hänen hoitajatiiminsä, sekä anestesialääkäri ja vastaavasti hänen tiiminsä. 

Hammashoito nukutuksessa - askel askeleelta

1. Esitutkimus

Ennen varsinaista operaatiota, potilaan tilanne arvioidaan huolellesti hammaslääkärin ja anestesialääkärin toimesta. Läpikäytäviin asioihin lukeutuu muunmuassa terveyshistoria, nykyinen terveyden tila sekä potilaan mahdolliset huolet ja kysymykset toimeenpiteeseen liittyen. Hammaslääkäri tekee suun ja hampaiston tutkimuksen ja ottaa tarvittavat röntgenkuvat. Tämän jälkeen alustava hammashoitosuunnitelma käydään potilaan kanssa läpi ja annetaan kustannusarvio tulevasta hoidosta.

2. Nukutushammashoitoon valmistautuminen

Ennen operaatiopäivää potilaalle annetaan selkeät ohjeet hoitoon valmistautumisesta. Ohjeissa käydään läpi esimerkiksi aika joka tulee olla syömättä ja juomatta ennen operaatiota. 

3. Nukutuksen toteuttaminen

Toimenpidehuoneessa nukutuksen toteuttaa anestesialääkäri. Ennen operaatiota potilaan kanssa on käyty läpi eri metodit joilla nukutus voidaan potilaan kohdalla toteuttaa. Yleisesti ottaen nukutus toteutaan suonen sisäisesti, naamioita käyttämällä tai edellä mainittujen vaihtoehtojen kombinaatiolla. Nukutusaine vaivuttaa potilaan syvään uneen, jolloin potilas on täysin tiedottomassa ja tunnottomassa tilassa.

4. Vitaaliparametrien monitorointi

Anestesiatiimi, eli anestesialääkäri ja -hoitajat monitoroivat potilaan vitaaliparametreja, kuten: sykettä, verenpainetta ja happiarvoja tarkasti koko operaation ajan.

5. Hammashoito

Potilaan nukkuessa hammaslääkäri yhdessä hammashoitajan kanssa hoitavat suun ja hampaiston kuntoon. Nukutushammashoidossa pyritään hoitamaan tarvittavat toimenpiteet yhdellä kertaa valmiiksi. Hoito voi sisältää esimerkiksi hampaiden paikkausta, hammaskiven ja värjäytymien poistoa, juurihoitoa tai esimerkiksi viisaudenhampaiden poistoja. Potilaan ollessa nukutettuna, moni hammashoitotoimenpide on mahdollista toteuttaa laadukkaammin ja nopeammin kuin tavanomaisessa hammashoidossa.

6. Heräämö

Kun vaadittavat toimenpiteet on suoritettu, potilas viedään heräämöön herätettäväksi ja tarkkailtavaksi. Kun potilas on toipunut nukutuksesta, anestesialääkäri kertaa operaation, antaa tarvittavat ohjeet jatkohoitoa varten ja käy läpi mahdolliset lääkereseptit, kuten kipulääkkeet ja antiobiootit. 

7. Jälkihoito

Kun potilas on täysin toipunut, potilas päästetään kotiin. Yleisesti ottaen, tässä kohtaa varataan käynti kontrolliin jossa varmistetaan että toipuminen sujuut toivotulla tavalla. Tässä kohtaa käydään myös läpi potilaan mahdolliset kysymykset jälkihoitoon liittyen.

Oletko kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta?

Jos olet kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta, Unioni 45 tarjoaa maksuttoman hoitoarvion Helsingin hammassairaalassaan tai vaihtoehtoisesti auttaa sinut nukutushammashoidon hoitopolulle sinua lähimmälle yhteistyöklinikalle.

Unioni 45 on kotimainen pelkopotilaiden hammashoitoon erikoistunut hammassairaala Helsingin kaisaniemessä.

Maksuton hoitoarvio ei sido sinua hoidon toteuttamiseen.

Yhteistyössä:

suominukutus-03.jpg
bottom of page