Hammaslääkäripelko

Nukutushoito on erinomainen vaihtoehto mikäli tavanomainen hammashoito koetaan epämiellyttäväksi tai hammaslääkäripelko vaivaa.

   Vaivaako hammaslääkäripelko? Et ole yksin

Moni kokee hammaslääkärikäynnin epämiellyttäväksi ja tutkimuksien mukaan noin 5–10% aikuisväestöstä kärsii voimakkaasta hammaslääkäripelosta. Aikuisilla hammaslääkäripelko on sitkeämpää: se on todellinen ongelma, josta on vaikea päästä eroon. Se voi johtaa helposti hammashoidon laiminlyöntiin ja suun terveyden heikkenemiseen. Suun ja hampaiden terveydellä on yhteys mm. sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen.

Useat potilaat yrittävät päästä pelostaan eroon hypnoosin tai poisoppimisen kaltaisin keinoin, mutta ne ovat usein turhauttavia ja tehottomia. Useat selvitykset ovat osoittaneet, että vaikka potilas yrittääkin parhaansa mukaan päästä pelostaan yli, tulokset ovat usein vaatimattomia. Tällöin kokonaishoidon toteuttaminen on vaikeaa, ja se jää usein kesken. On aina halvempaa hoitaa olemassaolevaa hampaistoa kuin päätyä kalliisiin proteettisiin toimenpiteisiin. Esimerkiksi keinojuurilla toteutettu hampaiden korjaus voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Hammaslääkäripelon hoitaminen

Hoitamalla suuret ja muuten kivuliaat hoitokokemukset nukutuksessa, on sinun realistisempaa totutella hammaslääkäripelosta eroon vähitellen kivuttomien määräaikaistarkastuksen yhteydessä. Kun tiedät, että hammaslääkäri tee mitään kivuliaita toimenpiteitä ilman nukutusta, tilanteeseen on helpompi suhtautua.

Nukutushammashoito toteutetaan yhteistyössä hammaslääkärin vastaanotolla ympäri Suomen. Varsinainen hammashoito tapahtuu hammaslääkärin toimesta, mutta nukutuksesta vastaavat meidän asiantuntijamme. Lue lisää hoidon toteutuksesta tästä!

Lue myös: