Laajat hammashoidot

Nukutushammashoito on hyvä tapa toteuttaa laajoja hoitokokonaisuuksia

Laajat hammashoidot

Nukutushammashoito on hyvä ja turvallinen tapa toteuttaa laajoja hoitokokonaisuuksia. Se on myös helppo tapa varmistaa, että laaja hoitokokonaisuus ylipäätänsä tulee tehtyä. Tavallisessa hammashoidossa hoito voi usein jäädä kesken, koska potilas ei akuuttien ongelmien hoidon jälkeen enää viekään hoitoa loppuun. Jos hammashoitoa lykätään tai se jätetään tekemättä kokonaan – tehtiinpä se sitten nukutuksessa tai ilman – seurauksena on usein hampaiston menetys tai vajaahampaisuus. Sen korjaaminen on kallista. On aina halvempaa hoitaa olemassaolevaa hampaistoa kuin päätyä kalliisiin proteettisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi keinojuurilla toteutettu hampaiden korjaus voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja. Tämän lisäksi pitkittynyt hammashoito vie myös paljon työaikaa.

Hammashoidon kokonaiskustannuksia miettiessä onkin hyvä kiinnittää huomiota myös epäsuoriin kuluihin: työajan menetys, matkakustannukset, matkojen ja hoitojen viemä aika. Hampaiden reikiintyminen on jatkuvasti etenevä infektioprosessi, joka voidaan pysäyttää tehokkaimmin nukutushammashoidossa. Kun kaikki reiät paikataan yhdellä hoitokerralla, suun bakteeritaso laskee merkittävästi. Näin kertatoimenpide tarjoaa parhaan pitkäaikaisen hyödyn, jonka vaikutusta voi tehostaa tunnollisella kotihoidolla. Kokonaistaloudellisesti nukutushammashoito on usein järkevä ratkaisu.

Nukutushammashoidossa koko suun terveys paranee

Hoidon yhteydessä myös mahdollinen ientulehdus hoidetaan, ikenet puhdistetaan ja hammaskivi poistetaan. Ientulehdus on tulehdus, jolla on osoitettu olevan yhteys sydän- ja verisuonitauteihin.

Vastaamme hoitokokonaisuuden toteuttamisesta, ja se suunnitellaan aikataulusi puitteissa ja toivomallasi paikkakunnalla. Hoidon jälkeen saat mukaasi kaikki asiaankuuluvat sairaslomatodistukset, reseptit ja kaavakkeet, sekä jatkohoito-ohjeet, mikäli niitä tarvitaan. Asiakkaanamme käytössäsi on laaja asiantuntijaverkostomme, joka koostuu anestesiahoitoon ja lasten anestesiahoitoon perehtyneistä lääkäreistä, kirurgeista, hammaslääketieteen eri osa-alueiden (kuten iensairauksien, lasten hammashoidon, juurihoidon ja oikomishoitojen) osaajista sekä ammattitaitoisia ja lasten ja pelkopotilaiden hoitoon perehtyneistä anestesiahoitajista.

Mikä on oikea nukutus minulle?

Useimmiten käytämme yleisanestesiaa, mutta hoito voidaan toteuttaa myös kevytnukutuksen eli sedaation avulla. Laajojen operaatioiden yhteydessä kannattaa varautua 2–3 päivän sairaslomaan. Pienemmissäkin toimenpiteissä suosittelemme vuorokauden lepoa ja autoilun välttämistä 24 tuntia toimenpiteen jälkeen.

Lue myös: