Lasten hammashoito nukutuksessa

Tietyissä kasvun ja kehityksen vaiheissa pienetkin operaatiot voivat olla ylivoimaisia.
Lapsen hammaslääkäripelko voidaan hoitaa nukutushammashoidolla.

Lapsen hammaslääkäripelko

Tietyissä kasvun ja kehityksen vaiheissa lasten hammashoito voi olla ylivoimaista, jos lapsella on voimakas toimenpiteiden pelko. Tämä on erityisen yleistä erityistarpeisten lasten kohdalla, mutta aivan terveetkin lapset voivat kärsiä tästä. Jos hammashoito vie runsaasti aikaa, pelkkä toimenpiteen kesto saattaa johtaa siihen, ettei sitä voida saattaa loppuun. Lapsen on vaikea keskittyä hoidettavana olemiseen pitkiä aikoja. Kipu on ymmärrettävästi myös usein lapsen mielessä; vaikka hoito ei todellisuudessa sattuisikaan, ajatus siitä voi silti pelottaa kovastikin.

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos lasten hammashoito vaatii yli neljä hoitokertaa, alle kouluikäiselle lapselle järkevin hoitomuoto on nukutushammashoito. Toistuvat ja lasta traumatisoivat yritykset hoitaa hampaita saattavat johtaa pitkittyneeseen tai jopa pysyvään hammaslääkärin tai toimenpiteiden pelkoon.

Lasten hammashoito varmistaa terveen suun aikuisiällä

Kyse on myös pitkän tähtäimen hyvinvoinnista: kun nukutushammashoito toteutetaan oikealla hetkellä, se varmistaa hyvän suun terveyden ja normaalin hampaiston myös aikuisiällä. Myös vanhempien suun terveys on tärkeää, sillä hoitamattomasta hampaistosta siirtyy helposti lapsen suuhun reikiintymistä aiheuttavia bakteereja.

Asiantuntijoidemme joukossa on lasten hammashoitoon erikoistuneita hammaslääkäreitä, jotka pystyvät auttamaan vaikeissakin ongelmissa, kuten synnynnäisissä kiillevaurioissa ja muissa harvinaisissa tilanteissa. Käytettävissämme on myös konsultoiva oikojahammaslääkäri, joten laajoja hoitokokonaisuuksia suunnitellessa löydämme lapsen hampaiston kehityksen kannalta parhaat ratkaisut.

Asiakkaanamme käytössäsi on laaja asiantuntijaverkostomme, joka koostuu anestesiahoitoon ja lasten anestesiahoitoon perehtyneistä lääkäreistä, kirurgeista, hammaslääketieteen eri osa-alueiden (kuten iensairauksien, lasten hammashoidon, juurihoidon ja oikomishoitojen) osaajista sekä ammattitaitoisia ja lasten ja pelkopotilaiden hoitoon perehtyneistä anestesiahoitajista.

Lue myös: