GDPR – Rekisteriseloste

Henkilötietojen käsittelyprosessi nukutushammashoidon asiakastiedoille

Nukutushammashoidon asiakasrekisterin käsittely liittyy ainoastaan asiakkaan nukutushammashoitoon. Emme käytä henkilötietoja markkinointiin tai luovuta niitä hoitotiimin ulkopuolelle. Hoitotiimi koostuu anestesialääkäristä/ kirurgista, anestesiasairaanhoitajasta, hammaslääkäristä, hammashoitajasta tai /ja suuhygienististä. Nukutushammashoito.fi on solminut hammasasemien ja tiimin jäsenten kanssa erilliset salassapitosopimukset, jotka ovat nykyisen GDPR:n mukaisia.

Asiakkaasta saadaan hoidon suunnittelun alussa tietoon, joko asiakkaalta itseltään tai hammaslääkäriaseman toimittamana, nimi ja syntymävuosi sekä puhelinnumero, josta hänet tai huoltajansa/ hänen asioidensa hoitajan tavoittaa. Alle 16 vuotiaan asiakkaan asioissa asioimme vain huoltajan kanssa.

Ennen anestesiaa arvioitaessa nukutuskelpoisuutta asiakkaalta/ edustajaltaan saadaan tietoa anestesiaan vaikuttavista terveystekijöistä. Nämä tiedot tallennetaan ilman henkilötunnusta nimen kanssa rekisteriin, josta tiedot siirretään hoitopäivänä manuaaliseen anestesiakertomukseen, johon kirjataan anestesian kulku ja kotiutustiedot. Tämä manuaalinen tallenne yhdistetään hammaslääkärin potilastietoihin, joko scannaamalla tai manuaalisesti potilaskortin yhteyteen. Rekisterin tiedot poistetaan 2kk kuluttua hoidosta. Manuaalinen tallenne säilytetään lain edellyttämän ajan. Laskutettavien asiakkaiden henkilötietoja joudutaan siirtämään laskutuksen osalta tilitoimiston järjestelmään, jonka kanssa on solmittu erillinen salassapitosopimus. Laskutustiedoissa ei siirry asiakkaan terveystietoja.

Asiakkaalla on mahdollisuus tarkastella omia tietojaan ammattilaisen selventämänä niin halutessaan. Hoitotietoja säilytetään lain vaatimalla tavalla. Henkilötietoja ei ryhmitellä rodun, iän, sukupuolen tms mukaisesti.

Tietosuojavaltuutettumme Mauri Numminen auttaa mielellään henkilörekisteriasioissa. P. 0400 404 064. Voit jättää pyynnön omien tietojen tarkastamisesta myös sähköisesti info@nukutushammashoito.fi
Tiedustelusi ohjataan tietosuojavaltuutetulle.